Opstapcursus

Opstapcursus

Kinderen die nog geen of weinig ervaring hebben met paardrijden starten bij ons met de opstapcursus. De opstapcursus wordt gegeven op maandagmiddag en bestaat uit vier lessen. In deze lessen wordt de basis gelegd om vervolgens mee te kunnen doen in de groepslessen. 


Tijdens de opstapcursus leren de kinderen in een kleine groep de basis van het paardrijden. De lessen bestaan uit zowel theorie als praktijk. De kinderen krijgen een boekje mee om thuis te lezen en opdrachtjes uit te maken. In de lessen besteden we aandacht aan:

  • De omgang met de paarden
  • Poetsen en opzadelen van een paard
  • De basis van het paardrijden, zoals opstappen en afstappen, je houding op het paard, stappen en draven, lichtrijden, sturen en figuren rijden


De opstapcursus is alleen voor leerlingen die daarna starten op een groepsles. Zodra er een plekje vrij komt op een les kunnen zij beginnen met de opstapcursus. Het is helaas niet mogelijk de opstapcursus los te boeken.


De kosten van de opstapcursus zijn gelijk aan de maandelijkse contributie. Bij de eerste les wordt u verzocht het incasso formulier in te vullen. 


Wanneer kan uw kind de opstapcursus overslaan?

Kinderen met voldoende ervaring hoeven geen opstapcursus te volgen voordat zij starten in de groepsles. Met voldoende ervaring bedoelen wij dat een kind: 

  • Minstens 3 maanden paardrijlessen heeft gevolgd
  • Zelfstandig een paard kan poetsen en met hulp kan opzadelen
  • Zelfstandig kan stappen, draven, sturen en lichtrijden